Presentation

Om mig

Jag heter Chatarina Elfström och arbetar som Diplomerad Massageterapeut sedan 2003 och Diplomerad Kostrådgivare sedan  2009. Under min fotbollskarriär var mitt stora intresse att kosten hade betydelse för att prestera bättre och hur fotbollsskador kunde förebyggas med behandling

Jag är en tjej som har spelat fotboll i 20 år på högre divisionsnivå och är aktiv än idag med träning som passar mig för vem jag är idag jämfört med under min fotbollskarriär. Under mina fotbollsår fick jag utbildningar av mina tränare inom tejpning och behandla akuta skador, som gjorde att jag tejpade mig själv. Fick även lära mig mer om kroppens återhämtning och återuppbyggnad efter träningar och matcher. Med egen erfarenhet av egna skador och slitage på kroppen, så är mina fotbolls- och idrottspatienter i säkra händer. Mitt stora intresse är fotboll och följer många fotbollslag i världen. Såsom Premium League, Franska Ligue 1, Serie A, La Liga, svenska lag m.fl. Innan jag avslutade min karriär var jag tränare i ett flicklag 10-åringar under två år och med egen erfarenhet kunde jag lära ut fotboll till dem på ett lekfullt sätt. Det var så det började och jag startade mitt företag.

Jag vidareutbildade mig 2015-2016 i Avancerad Manuell Terapi hos Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg. Fysikalisk undersökning, tillämpad biomekanik, ortopediska och neurologiska provokationstester, differentialdiagnostisk, myofaciella triggerpunkter och passiv/aktiv ledmobilisering (LVLA). Utbildades av Allan Lidström Osteopat Bsc (Hons) Ost D.O , Niklas S Sposato Osteopat M.Sc. D.O och Mattias Lüppert Leg. Kiropraktor.

År 2003-2004 utbildade jag mig till Diplomerad Massageterapeut hos Axelson´s G.I. och certifierade mig samtidigt som certifierad massör hos Branschrådet Svensk Massage. Mina lärare var Niklas S Sposato & Olof Johansson Osteopater D.O., som gjorde att jag fick med mig många specialtekniker och bred kunskap inom kliniska behandlingar.

Under hösten 2009 vidareutbildade jag mig till Diplomerad Kostrådgivare hos Paulúns Näringscenter. Min grundfilosofi är att arbeta med helhet för mina klienter/patienter, som innebär att bättre kost medför bättre välmående och prestation på sina träningar/matcher. Men även hur ens mentala inställning i livet är såsom privat och i arbetet påverkar helheten som människa.

 

Mina utbildningar, klinisk erfarenhet, fotbollsuppdrag och företagsuppdrag


20 ÅRS ERFARENHET AV FOTBOLLSSKADOR & IDROTTSSKADOR

Jag har hjälpt många fotbollsspelare och idrottare på min klinik sedan min företagsstart. Företagsuppdrag ute på arbetsplatser. Privata kunder som besökt min klinik för deras ländryggssmärta, ryggskott, nackspärr och nacksmärta, ledbesvär, ljumskbesvär.

Knäkontroll är ett träningsprogram för knä och bål för att förbättra balansen och muskulaturen kring knäleden. Att använda riktig träning minskar Främre korsbandsskador med 64 %. Framtagen i samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet, SISU Idrottsböcker och Folksam. Click here för English version. 

 

Jag arbetade under 2005-2007 i IF Löddes fotbollsklubb herrar, division 5 till division 3. Jag var lagets medicinska ansvar för behandlingar av skador, uppvärmning och stretching vid träningar o matcher, kostförändringar till bättre prestation, utbildningar om vanliga fotbollsskador och förebygga skador, rehab upplägg och individuella specifika rehab program. Under matcherna analyserade jag spelarnas tillstånd om skador uppkom eller andra problem som nedsatte deras prestation. Jag gjorde uppföljningar efter matchen och berättade för de spelare varför deras prestation var nedsatt. Jag gjorde individuella terapi behandlingar, idrotts ­specifik rehab för att balansera upp deras eventuella felställningar eller att förbättra deras koordination, muskelstyrka eller andra kvaliteter. Jag meddelade alltid ledarstaben om spelarens status och kapacitet för återgång till fotbollsspel igen.

För att lyckas med en skadefri spelare behövs ett stort kontaktnät och vid de fall jag upptäckte tillstånd som inte lämpade sig inom mitt område hänvisades jag dem till lämplig specialist. Kunde vara idrottsläkare, diplomerade osteopater, leg. naprapater, leg. sjukgymnaster eller leg fysioterapeuter, leg. kiropraktorer m.fl.

Jag skapar alltid nya kontaktnät för att utföra mina professionella behandlingar och tekniker för en bättre fotbollsspelare. Med arbete i fotbollslag på hög nivå kräver ens engagemang och att utöka ens kunskap kontinuerligt.

Att arbeta ”backstage”, som jag brukar säga, syns ej alltid i fotbollsplanen men visar sig att jag lyckats med mitt arbete, när spelarna är skadefria och höjer sina prestationer.

Med min erfarenhet och kunskap kan jag behandla idrottaren/patienten/fotbolls­spelarens skada eller besvär. Med min ödmjukhet, professionella och positiva inställning kan skadan alltid förbättras ifrån sitt utgångsläge med rätt diagnos och behandling.

Under alla år så har jag även arbetat på min praktik med många olika idrotter såsom simning, kanotister, handbollsspelare, ishockeyspelare, golfspelare m.fl. Företagsmassage utförde jag på stora såsom mindre företag bl a NCC och Skanska ute på deras arbetsplatser.

 

Hjärtligt välkomna till Chatarina Elfström

Kliniktider 

Måndag & Tisdag 11.00 - 20.00
Torsdag 11.00 - 20.00
Lördag 12.00 - 20.00
Söndag 13.00 - 20.00