Ont i eller mellan skuldrorna

Ont i eller mellan skuldrorna

Skulderregionen har 26 olika muskler som samverkar för ge stabilitet åt lederna och för bästa möjliga funktion. Nack-, axel- och bröstmuskler är ofta inblandade med smärtor i skulderregionen. Du kan känna molvärk till huggsmärta och orölighet i skuldrorna. Även kan du känna svaghet i axel- och armrörelser
Se även ont i axeln

Inklämningssmärta i skuldran

Inklämning kan orsakas av yttre eller inre faktorer. Yttre faktorer: senan utsätts för mekanisk nötning av acromions (skulderhöjden) främre undersida eller pga instabilitet i axelelden som inskränks vid muskel supraspinatusutgången.

Inre faktorer: nedbrytningsprocess i rotatorcuffens senor leder till mekanisk inklämning som ger svaghet i muskel-senkomplexet och överarmsbenet kan vandra uppåt. Smärta i axel då armen lyfts utåt-uppåt, i 90 grader, vid nattetid eller ömhet av överarmsbenets ledhuvud. Aktiva rörelser och inflammationshämmande.

Instabilitet i skulderregionen

Kronisk instabilitet i axeln drabbar idrottare med kastmoment eller armrörelser i och över axelhöjd. Smärtor uppkommer i axelleden under och efter träning och tävling. ”Livlös arm” känns som kraftlöshet med domingar och krypningar i armen när idrottaren gör särskilda rörelser. Du kan även få en känsla av att axeln ”gått ur led” (tillfällig subluxation) då armen lyfts rakt utåt 90 grader och roteras utåt.

Framgångsrik behandling är det viktigt att göra tester hos en terapeut som t.ex relocation-, apprehension- och sulcus test.
Aktiv styrketräning för att förbättra ledens funktion.

Huggsmärta

Huggsmärta i skulderregionen kan vara låsningar i kotorna eller revbenslederna och på bröstbenets framsida där revbenen fäster. SCS behandling hos mig är en smärtfri behandling som justerar strukturella och mekaniska störningar i kroppen. Den återställer kroppens obalans och självläkande förmåga. Mycket bra vid alla akuta skador på kroppen

Kliniktider 

Måndag & Tisdag 11.00 - 20.00
Torsdag 11.00 - 20.00
Lördag 12.00 - 20.00
Söndag 13.00 - 20.00