Höftsmärta

154293474 Höftleden är mycket stabil och kraften över bäckenbenet är 2,6 gånger kroppsvikten. Under löpning är kraften fem gånger kroppsvikten under fotisättning och tre gånger densamma under fotens framåtrörelse. Vanligt att man har begränsad rörlighet och molvärk i höft och ljumske. Skadan är komplex och svår att härleda och diagnostisera. För en framgångsrik behandling krävs en riktigt ställd diagnos.


Ischias, diskbråck

57613318 Smärttillstånd kan både kännas i rygg och stråla ut i ena benet, kallas Lumbago-ischias. Endast smärta i benet kallas ischias. Smärta förvärras vid ansträning, hosta, nysning eller krystning. Idrottare som fått diskbråck har haft perioder med akuta ryggskott. ”Lasègues-test” görs för veta var diskbråcket är beläget i förhållande till nervroten.

L4-syndrom: skada på disken mellan L3-L4, smärta och stickningar/domningar/pirrningar insida underben och fot ut i stortån.
L5-syndrom: skada på disken mellan L4-L5, smärta och stickningar/domningar/pirrningar utsida på underben ut på fotryggen. Motorisk test, stortåutsträckning.
S1-syndrom (diskbrock): skada på disken mellan L5-S1, smärta och stickningar/domningar/pirrningar utsida fotrand ut i lilltån. Vila och smärtfria rörelser i rygg och höft.
Jag rekommenderar muskel o inflammationshämmande Holistic Enzymeja och Holistic MagnesiumsprayBehandlande idrottsmassage och SCS behandling ger stabilitet i höftpartiet och musklerna en avslappning.

Se även ländryggsmärta


Värk i höften

dv1507034 Det finns många olika orsaker till värk i höften. Ett problem kan vara att det sitter i rygg, bäcken, knä eller fot som ger smärtor i höften. Du kan få ont och bli stel i området kring höftlederna. Felställda fötter kan orsaka inflammation i leder och muskler i samma område. Behandlar man inte detta problem finns det risk för att man med tiden kommer att få förslitningar i såväl höft som rygg.

Det kan bli höftledsartros som gör ledbrosket ojämnt och en inflammationsprocess. Jag rekommenderar Holistic Glukosaminsulfat med MSM och Holistic Enzymeja.


Snapping hip

AA033963 Tillståndet ”snapping hip” kan vara skador både inuti och utanför leden. Knäppljudet i höften kan höras: Lateralt; vid lårbenets övre ytttre höftknöl som iliotibiala bandet passerar.
Medialt; framtill på höften, där två olika senor passerar (till iliopsoasmuskeln och iliofemorala ledbandet) och slemsäcken (iliopectineala) kan vara inflammerad.

Känslan kan vara obehaglig och direkt smärta efter ett helt träningspass.

Vanliga orsaker stramhet i iliotibiala bandet (utsida lår), benlängdskillnad, bäckeninstabilitet eller höftsvaghet inåt och utåt i rörelse. Kvarstående smärta beror ofta på inflammation i bursor (slemsäckar), senor och kringliggande muskler och jag rekommenderar Holistic Enzymeja.


Smärta utsida på höften

178795914 Smärtor på utsidan av höften kan drabba bl a fotbolls-, bandy- och ishockeyspelare samt löpare och tyngdlyftare. Smärta kan komma smygande och molvärk. Mest intensivt på morgonen, efter träningen eller vid lägesförändring under sömnen. Orsaken till beninflammation är oklar. Men inflammationer i blygdbenet uppkommer genom överansträngning av musklerna eller utmattningsbrott. Kan vara en instabilitet i fogen mellan blygdbenet och adduktormuskulaturen som orsakat olika krafter t.ex yttre våld eller inflammation.

Värmebyxor, smärtfri rörelseträning och inflammationshämmande Holistic Enzymeja.


Ljumskbesvär

115533136 Smärta och besvär i ljumsken kan vara svår att diagnostisera.
Se även Ljumsksmärta