156872437
Jag heter Chatarina Elfström och har arbetat som Diplomerad Massageterapeut i 10 år och Kostrådgivare i 4 år. Under min fotbollskarriär var mitt stora intresse att käka jyst mat för att prestera bättre och hur fotbollsskador kunde förebyggas och behandlas.

Jag är en tjej som har spelat fotboll i 20 år på högre divisionsnivå och är aktiv än idag med träning som passar mig för vem jag är idag jämfört med under min fotbollskarriär. Under mina fotbollsår fick jag utbildningar av mina tränare inom tejpning och behandla akuta skador, som gjorde att jag tejpade mig själv alltid. Jag fick även lära mig mer om kroppens återhämtning och återuppbyggnad efter träningar och matcher. Med egen erfarenhet av egna skador och slitage på kroppen, så är mina fotbolls- och idrottspatienter i säkra händer. Mitt stora intresse är fotboll och följer många fotbollslag i världen. Såsom Premium League, Franska Ligue 1, Serie A, La Liga, svenska lag m.fl. Innan jag avslutade min karriär var jag tränare i ett 10-års lag under två år och med egen erfarenhet kunde jag lära ut fotboll. Det var så det började, som gjorde att jag startade mitt företag.

Jag utbildade mig 2015-2016 till Avancerad Manuell Terapeut hos Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg. Utbildades av Allan Lidström Osteopat Bsc (Hons) Ost D.O , Niklas S Sposato Osteopat M.Sc. D.O & Mattias Lüppert Leg. Kiropraktor.

Under 2003-2004 till Diplomerad Massageterapeut hos Axelson´s G.I. och certifierade mig samtidigt som certifierad massör hos Branschrådet Svensk Massage. Mina lärare var Niklas S Sposato & Olof Johansson Osteopater D.O., som gjorde att jag fick med mig många specialtekniker och bred kunskap inom anatomin.

Under hösten 2009 vidareutbildade jag mig till Diplomerad Kostrådgivare hos Paulúns Näringscenter. Min grundfilosofi är att arbeta med helhet för mina kunder, som innebär att bättre kost medför bättre välmående och prestation på sina träningar/matcher. Men även hur ens mentala inställning i livet är såsom privat och i arbetet påverkar helheten som människa.

Jag arbetade under 2005-2007 i IF Löddes fotbollsklubb herrar division 5 till division 3. Jag ansvarade för lagets behandlingar, skador, höll i stretching vid träningar o matcher, kosttillskott o kostförändringar till bättre prestation, utbildningar om vanliga fotbollsskador o förebygga skador, rehabupplägg vid skador och individuella specifika rehabprogram. Under matcherna analyserade jag spelarnas tillstånd om skador uppkom eller andra problem som nedsatte deras prestation. Jag gjorde uppföljningar efter matchen och berättade för de spelare varför deras prestation var nedsatt. Jag gjorde individuella terapi behandlingar, idrotts­specifik rehab för att balansera upp deras ev. felställningar för bättre prestation eller förbättra deras koordination, muskelstyrka eller andra kvaliteter. Jag meddelade alltid ledarstaben om spelarens status och kapacitet för återgång till fotbollsspel igen.

För att lyckas med en skadefri spelare behövs ett stort kontaktnät med idrottsläkare, osteopater, naprapater, sjukgymnaster, fysioterapeuter, bowenterapeuter, kiropraktorer m.fl.

Jag skapar alltid nya kontaktnät för att utföra mina professionella behandlingar och tekniker för en bättre fotbollsspelare. Med arbete i fotbollslag på hög nivå kräver ens engagemang och att utöka ens kunskap kontinuerligt.

Att arbeta ”backstage”, som jag brukar säga, syns ej alltid i fotbollsplanen men visar sig att jag lyckats med mitt arbete, när spelarna är skadefria och höjer sina prestationer.

Med min erfarenhet och kunskap kan jag behandla idrottaren/patienten/fotbolls­spelarens skada eller besvär. Med min ödmjukhet, professionella och positiva inställning kan skadan alltid förbättras ifrån sitt utgångsläge med rätt diagnos och behandling.

Under alla år så har jag även arbetat på min praktik med många olika idrotter såsom simning, kanotister, handbollsspelare, ishockeyspelare, golfspelare m.fl. Företagsmassage utförde jag på stora såsom mindre företag bl a NCC och Skanska ute på deras arbetsplatser.

Hjärtligt välkomna till Chatarina Elfström

 

 

 

177765414_0